Nieuw tijdens de 49ste editie Grolsch Asopos Najaarswedstrijden

De Grolsch Asopos Najaarswedstrijden zien er dit jaar net even anders uit dan je gewend bent. Hieronder leggen we je alvast uit wat de belangrijkste veranderingen zijn. Natuurlijk staat alle gedetailleerde en up-to-date informatie ook gewoon op de website van de KNRB. Hieronder de belangrijkste vernieuwingen op een rijtje:

 

- Vanaf 2019 kan je als jeugdroeier meedoen aan de Grolsch Asopos Najaarswedstrijden! Op zaterdag en zondag schrijven we een groot aantal velden uit voor jongens en meisjes 16 en 18, in de vorm van een tweekamp. Deze velden roeien op een dag in ieder geval een keer 500 meter en een finale van 2000 meter.

 

- Voor het afroeikampioenschap verandert er bijna niets. We blijven voorwedstrijden, herkansingen, kwartfinales, halve finales en finales uitschrijven. Anders dan je de afgelopen jaren gewend bent starten de dames op zaterdag en de heren op zondag.

 

- De Grolsch Asopos Najaarswedstrijden zijn geen nationale wedstrijd meer. We hebben dus ook geen klasserende velden meer. Dat is goed nieuws voor wedstrijdroeiers die willen starten, maar het niet willen riskeren dat ze op een onhandig moment een klasserende overwinning behalen. Voor die ploegen hebben we de open velden uitgeschreven.

 

- Ploegen die meedoen aan de Najaarsbokaal kunnen terecht in speciale velden (gemarkeerd met NB). Voor overige ploegen, die bijvoorbeeld wel in een 4+ willen starten, maar niet meedoen aan de Najaarsbokaal zijn er open velden.

 

Komende editie

De 51e Grolsch 0.0 Asopos Najaarswedstrijden worden dit jaar op 29 en 30 oktober georganiseerd.
De uitgeschreven velden zijn te vinden in het evenementennummer van de KNRB en ook op deze website.

 

Contact

Mail: [email protected]
Telefoon: 071-5892897
IBAN: NL32 RABO 0330 9742 46 tnv ALSRV Asopos de Vliet inzake WeCo Najaarswedstrijden